British flag
Menu
Laserová epilácia - najmodernejší spôsob odstraňovania nežiaducich chĺpkov

Laserová epilácia - najmodernejší spôsob odstraňovania nežiaducich chĺpkov

V Inštitúte Dr. Popoviča sa špecializujeme aj na jeden z najmodernejších spôsobov odstraňovania nežiaducich chĺpkov – laserovú epiláciu.

1. Ako to funguje?

Laserová epilácia využíva svetelné lúče, ktoré sú zamerané na chĺpky. Tmavý pigment v chĺpkoch, melanín, absorbuje svetelnú energiu, ktorá sa potom mení na teplo. Toto teplo zahrieva chĺpkové folikuly, čím sa zničia rastové bunky a zabráni sa ďalšiemu rastu chĺpkov.

2. Je to bolestivé?

Pacienti často pociťujú len mierny pocit tepla alebo pálenia počas procedúry. Novejšie laserové technológie však zabezpečujú minimálnu bolesť a väčší komfort pre klientov.

3. Bezpečnosť a efektivita

Laserová epilácia je bezpečná a efektívna, avšak výsledky sa môžu líšiť v závislosti od farby pleti a chĺpkov. Preto je dôležité konzultovať s odborníkom, ktorý vyhodnotí vhodnosť tejto metódy pre váš konkrétny prípad.

4. Počet sedení

Vzhľadom na fázy rastu chĺpkov bude potrebné absolvovať niekoľko sedení pre dosiahnutie optimálnych výsledkov. Avšak počet procedúr sa líši od osoby k osobe.

5. Po procedúre

Po laserovej epilácii môže dochádzať k miernemu začervenaniu alebo opuchu, ale väčšina pacientov môže okamžite pokračovať v svojich bežných aktivitách.

6. Kontraindikácie

Je dôležité poznamenať, že nie všetci sú vhodní k laserovej epilácii. Tento postup nie je odporúčaný pre tehotné ženy, osoby s určitými kožnými ochoreniami alebo osoby užívajúce niektoré lieky.

Ak sa rozhodnete pre laserovú epiláciu, je nevyhnutné konzultovať s kvalifikovaným odborníkom. Je to bezpečná a účinná metóda, ktorá môže poskytnúť dlhodobé výsledky a zlepšiť váš pocit pohody v pokožke.